top of page
Tilbage

Hummus

Hummus kan bruges både som pålæg og tilbehør
Selve ordet “hummus” betyder “kikært” på arabisk, og den klassiske opskrift har eksisteret i flere tusinde år. De ældste skriftlige opskrifter, der minder om hummus, er fundet i Egypten fra det 13. århundrede.

Tidsforbrug

Forberedelsen opdeles i 3 faser, fordi kikærterne skal opblødes i vand i 8 timer og koges, hvorefter selve tilberedningen finder sted.

  • Opblødning: 8 timer

  • Kogetid: 10 minutter

  • Tilberedning: 30 minutter

Køkkengrej til opskriften:


  • 1 stor skål

  • 1 gryde 3 liter

  • 1 si / låg

  • 1 hvidløgspresser

  • 1 spiseske

  • 1 teske

  • 1 citronpresser

  • 1 decilitermål

  • Skåle til opbevaring

Kom i gang - Sådan gør du


Kikærtene

  1. Kom kikærterne i en skål med koldt vand som rigeligt dækker dem

  2. Lad kikærterne stå i blød i ca. 8 timer (de vokser til dobbelt størrelse i det kolde vand)

  3. Når kikærterne har trukket vandet i 8 timer, skal de koges.

  4. Kom alle de udblødte kikærter i en gryde med vand og lad dem koge op til kogepunktet

  5. Når gryden er i kog, hældes vandet fra.

  6. Dette gentages 3 gange

  7. Med det 4 hold vand koges kikærterne i 35 minutter

  8. herefter hældes vandet fra og kikærterne afkøles


Hummus

  1. Kom de kolde kikærter i en foodprocesser

  2. Tilsæt olivenolie - saften fra citronen - tahin - spidskommen - chili - og de pressede hvidløg og halvdelen af vandet

  3. Blend det hele godt sammen så det bliver en ensartet masse

  4. Tilsæt resten af vandet.

  5. Konsistensen skal være jævn og blød.

  6. Tilsæt salt og peber efter din smag

  7. Blend igen

  8. Smag til og tilsæt evt mere chili, citron, chili eller spidskommen, så det passer til din smag


Nu er din hummus klar til brug. Du kan evt køle den af, før du sætter den på bordet.

Tips


  • Hvis din hummus er blevet for tynd eller for salt - kan du tilsætte lidt flere kikærter og smage til igen

  • Hvis din hummus er for tyk, kan du tilsætte mere vand eller citronsaft afhængig af din smag

  • Grunden til, at du skal koge kikærterne og hælde vandet fra, er for at undgå at få luft i maven når du spiser hummus. Kikærter indeholder oligosakkarider, som mennesker har svært ved at nedbryde. Dem smider vi ud med vandet.

  • Put de kogte kikærter i fryseren i en frysepose
    Når kikærten er kogt, kan du komme resten i fryseren, så kan du tage de frosne kikærter op, når du skal lave den næste portion.

  • De frosne kikærter giver din hummus en dejlig let karakter, når den er færdig. Det gør de nykogte kikærter ikke på samme måde. 

  • Personligt synes jeg, at min hummus bliver bedst, når jeg laver dem af frosne kikærter, og så kan jeg samtidig koge dem, når jeg har tid - og altid lave hummus, når jeg har brug for det.

Pia Lundgaard Brændstrup ApS

Mejlgade 28E, 2 sal

8000 Aarhus C

Mail:        kontakt@piabraendstrup.dk

Telefon:  2233 0909

CVR:        31938694

bottom of page